Lees de nieuwsberichten over paardensport en dierenwelzijn

Dierenkliniek de Vijfsprong houdt zich elke dag bezig met paarden en gezelschapsdieren. Het is onze tweede natuur om het relevante nieuws bij te houden. Op deze pagina delen we artikelen die voor u ook leuk of interessant zijn.

Nieuwsberichten

 • 01/02/2019 0 Opmerkingen
  Februari maand van het gebit

  De Maand van de Gebitsverzorging is een jaarlijks terugkerend fenomeen om aandacht te vragen voor een gezond gebit voor alle honden en katten. Het is een breed gedragen initiatief door verschillende organisaties. In de maand februari en september aandacht gevraagd aan alle honden en katten baasjes voor de gebitsverzorging van hun maatje.


  Wij geven deze maand dan ook 10% korting op de gebitsbehandeling van zowel gezelschapsdieren als paarden en bovendien is de gebitscontrole geheel gratis!

  Lees meer
 • 29/01/2019 0 Opmerkingen
  Honden registreren en identificeren

  U houdt honden en bij u worden pups geboren. U moet de pups binnen 7 weken na de geboorte chippen en binnen 8 weken registreren bij een aangewezen databank.

  Dieren worden gehouden om verschillende redenen, bijvoorbeeld voor de productie of als hobby. Dat kunnen veel dieren tegelijk zijn of misschien maar een paar. Bij dierziektecrises of problemen voor de volksgezondheid of dierenwelzijn moet er snel worden gehandeld. Daarom is er regelgeving voor de identificatie en registratie van bepaalde dieren.

  Lees meer
 • 29/01/2019 0 Opmerkingen
  Paarden identificeren en registreren

  Alle paardachtigen in de Europese Unie zijn te identificeren aan hun paspoort. Het is in Nederland verboden om een paard van 6 maanden of ouder te houden zonder paspoort en transponder (chip).

  Een paspoort vraagt u aan bij een gemandateerde paspoort uitgevende instantie in Nederland. Zij registreren de gegevens van het paard in hun database en zorgen ervoor dat de gegevens ook in de centrale database komen. U vindt de lijst van gemandateerde instanties op de pagina Paardenpaspoort aanvragen.
  Het paspoort is uitsluitend een identiteitsbewijs van het paard. Het is geen eigendomsbewijs.

  Lees meer

Heeft u vragen over een van de berichten?

Neem contact op

Dierenkliniek De Vijfsprong
Vijfsprongweg 28
6733 JJ Wekerom


KVK: 52876365

Lid van:

Het beste voor uw paard of gezelschapsdier.