Professionele begeleiding van sportpaarden

Uw paard wil zo lang mogelijk soepel en energiek leven. Misschien haalt het als sportpaard regelmatig het uiterste uit zichzelf. Dierenkliniek de Vijfsprong biedt diverse behandelingen om de bewegelijkheid van uw edele viervoeter langdurig vrij te houden. Deze behandelingen helpen paarden die scheef zijn in het bekken, problemen hebben met rijden, het hoofd kantelen, plotseling weigeren in een parcours enzovoorts.

Chiropractie

Onze gecertificeerde chiropractor Irene Ahne-Schillemans behandelt paarden zowel aan huis als op de praktijk. Bij Chiropractie worden 2 opeenvolgende wervels met verminderde beweeglijkheid weer losgemaakt. Dit gebeurt op een rustige manier, met een korte, krachtige beweging. Naast optimale bewegelijkheid van uw paard is het doel hier om de zenuwgeleiding goed te laten verlopen en de spieren te helpen weer beter te functioneren.

Dry needling

Bij dry needling gebruik je naalden om spieren tot ontspanning te brengen. Het is net iets anders dan acupunctuur. Daarbij blijven de naalden even in het paard, bij dry-needling worden ze direct verwijderd. Fysiotherapeuten gebruiken het ook.  Dry needling is een uitstekende aanvulling op chiropractie, al dan niet gecombineerd met lasertherapie.

Mesotherapie

Deze behandeling heeft als doel om pijn uit de rug af te drijven. Ook hiervoor worden naalden gebruikt. In dit geval worden bepaalde medicijnen ingespoten. De pijnperceptie neemt direct af, waardoor ontspanning optreedt. Door middel van fysiotherapie worden verkrampte spieren vervolgens effectief behandeld.

Sportpaardenbegeleiding

Omdat we zelf veel ervaring hebben met sportpaarden en -pony’s, zijn we de aangewezen personen voor de begeleiding van paarden die veel worden ingezet. Wij doen dit in nauw overleg, en passen ons programma aan op de tak van sport die het paard in kwestie uitvoert.

Wilt u meer weten?

Neem contact op