Ontmoet de medewerkers van Dierenkliniek de Vijfsprong

Bij Dierenkliniek de Vijfsprong hebben we veelal een achtergrond in de paardensport en hebben we zelf gezelschapsdieren. We zijn experts in dierenwelzijn en zetten ons dag in dag uit met liefde voor u en uw dier in. Paarden en gezelschapsdieren zijn bij ons in goede handen. We stellen ons graag aan u voor.


Dierenartsen

Ontmoet de medewerkers van onze dierenkliniek voor paarden en gezelschapsdieren.

Bas Schillemans

Ik studeerde in 2000 af aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na gewerkt te hebben in een landbouw- en gezelschapsdierenpraktijk en paardenpraktijk, richtte ik in 2005 Dierenkliniek de Vijfsprong op. Deze bouwde ik vanaf 2006 verder uit met Irene. Naast erkend paardenarts ben ik erkend keuringsdierenarts. Directe acceptatie door de verzekering is bij ons dus mogelijk.

Ik voer taken uit in de paardenkliniek in Wekerom, maar werk ook voor de gezelschapsdierenpraktijken. Ook houd ik spreekuren, verricht ik chirurgische ingrepen, HD- en ED-keuringen en maak ik röntgenfoto’s waar nodig. Dit werk is geaccepteerd door de Raad van Beheer.

 

Wij doen er alles aan om uw gezelschapsdier gezond te houden.

Irene Ahne-Schillemans

Ik hou me van jongs af aan intensief met paarden en wedstrijdsport bezig. In 2000 studeerde ik af  in Utrecht. Vervolgens ging ik direct aan het werk in een paardenpraktijk, waar ik vooral keuringen, kreupelheden en gynaecologie deed. 
Sinds 2006 bouw ik samen met Bas Dierenkliniek de Vijfsprong verder op. Naast erkend paardendierenarts ben ik inmiddels gecertificeerd Backbone Academy chiropractor en behandel ik dieren als gecertificeerd dry-needling-specialist.

Ook ben ik natuurlijk trotse moeder van Stan en Noortje die beiden in de paardensport actief zijn, vooral in het springen. Daardoor is ons gezin in de weekenden regelmatig op wedstrijden te vinden.

Ontmoet de medewerkers van onze dierenkliniek voor paarden en gezelschapsdieren.

Giliam van der Straaten

Ik ben geboren en getogen op Curacao en heb in Utrecht diergeneeskunde gestudeerd. Na kort elders te hebben gewerkt ben ik vanaf april 2010 hier werkzaam. Ik ben erkend paardendierenarts, maar werk ook graag in de gezelschapsdieren. Mijn specialisatie binnen de praktijk is embryotransplantatie en gebitsbehandelingen.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag actief in de westernsport en daarnaast ben ik de trotse vader van 3 prachtige dochters!

bbbbbb

Yenta van de Lee

Vanaf juli 2021 Is Yenta bij ons in dienst en daar zijn we heel blij mee!

Naast het feit dat ze veel paardenervaring heeft, heeft ze ook veel ervaring met de gezelschapsdieren. Naast het rijden van visites zal u haar dan ook veelvuldig aantreffen in de spreekkamer voor de behandeling van uw gezelschapsdier!

Annelieke de Bie

Annelieke is afgestudeerd in  december 2020 aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht en heeft daar vervolgens ook 1,5 jaar werkervaring opgedaan tijdens een roulerend internship, voordat ze ons team kwam versterken.

Hierdoor is ze dan ook breed inzetbaar binnen de paardengeneeskunde. 

Daarnaast heeft ze veel interesse voor de gezelschapsdieren, draait ze mee met de spreekuren en de operaties.

 

Dierenarts-Assistentes

Patricia van Bennekom

Ik ben geboren in Hilversum en woon sinds 2005 in Lunteren.
Sinds 2010 werk ik als paraveterinair bij Dierenkliniek de Vijfsprong. Na het behalen van mijn diploma Paraveterinair bij het Groenhorst College te Barneveld kon ik hier direct aan de slag.

In mijn vrije tijd geniet ik van de activiteiten met mijn dochter Yuna, en hondjes Blazhe en Mysla. Ik ben vaak te vinden op een hondenschool in Ede waar ik agility-lessen volg en geef. U kunt mij tegenkomen in Wekerom, Hoenderloo en Lunteren.

Wij doen er alles aan om uw gezelschapsdier gezond te houden.

Martinique de Lange

In januari 2022 ben ik het team van Dk de Vijfsprong komen versterken, als administratief en telefonisch medewerkster.

Ik ben geboren en getogen in Lunteren en woon daar samen met mijn hondje Fay. Mijn enorme liefde voor dierenzit er al van kleins af aan in.

Vroeger als klein meisje kreeg ik al snel mijn eigen pony wat later een paard werd en heb daar intensief mee in de paardensport gereden. Mijn grote passie ligt dan ook bij paarden en honden.

Ontmoet de medewerkers van onze dierenkliniek voor paarden en gezelschapsdieren.

Kayleigh de Haas

In juni 2023 heeft Kayleigh haar opleiding afgerond en is ze een bevoegd paraveterinair! Daarvoor had ze al de opleiding bedrijfsleider paardensport en      -houderij gedaan, dus van alle markten thuis!

Wellicht heeft u haar al vaker gezien want zij heeft al bij ons stage gelopen. Daardoor weet ze ook al precies hoe alles in z'n werk gaat en kan u haar zowel bij de paarden als de gezelschapsdieren aantreffen!

Martine van Schoonhoven

Vanaf mei 2022 is Martine bij ons werkzaam in de praktijk. Zij heeft zelf jarenlang op een handelsstal gewerkt en is daardoor helemaal vertrouwd met paarden, jong en oud! Zij zal regelmatig mee zijn met Bas voor het maken van rontgenfotos/rontgenkeuringen onderweg.

Daarnaast helpt ze natuurlijk ook mee op de praktijk met behandeling van gezelschapsdieen, opnemen telefoon, etc, etc.

 

Amber Roordink

Bij ons begonnen als stagiaire maar ondertussen een vaste waarde van ons team! deze afgestudeerde paraveterinair zult u zowel bij de paarden als de gezelschapsdieren terugvinden. Ze vindt het beide leuk en is in beide bedreven. Ook het assisteren in de ok hoort bij haar bezigheden en zij zal zich middels nascholing weer verder gaan verdiepen in de zorg voor uw dier!

Iris Visser

Iris is evenals Martine vanaf mei 2022 bij ons aan de slag als dierenartsassistente. Ze assisteert de dierenartsen met de behandeling van gezelschapsdieren, maar ook bij de paarden staat ze haar mannetje! Iris is in sept 2022 begonnen met de paraveteriaire opleiding te Barneveld om zo nog meer inzicht en kennis te krijgen.Daarnaast rijdt ze zelf ook nog paard en heeft ze haar eigen hondje.