Vakkundige chirurgische ingrepen bij Dierenkliniek
de Vijfsprong

Dierenkliniek de Vijfsprong voert in de praktijken in Lunteren, Wekerom en Hoenderloo diverse soorten operaties uit. Zo verzorgen wij sterilisaties en castraties, maar verwijderen wij ook tumoren en wratjes. En we hechten verwondingen. Wij werken zowel met injectie- als met gasanaesthesie.

Castratie en sterilisatie

Sterilisatie of castratie is in Nederland niet verplicht. Het heeft wel voordelen: uw gezelschapsdier leeft er namelijk langer door. En u krijgt niet onverwacht een heel nieuw nest. Bij mannetjes geldt dat het dier na castratie rustiger wordt, en vaak ook een zachtere huid krijgt. U kunt deze behandeling zowel voor honden als voor katten laten uitvoeren bij Dierenkliniek de Vijfsprong.

Operaties bij ziekte

Uiteraard verrichten wij ook regelmatig operaties ter genezing van uw gezelschapsdier. Soms zelfs levensreddend. Zo verwijderen wij tumortjes, maar ook de baarmoeder wanneer deze ontstoken is. Daarnaast voeren wij met regelmaat keizersneden uit.

Andere operaties

Soms ondervindt uw gezelschapsdier hinder, maar is dit niet levensbedreigend. Een ooglidcorrectie kan honden bijvoorbeeld helpen beter te zien. Ook voor dit soort ingrepen kunt u een afspraak maken bij onze praktijk in Wekerom, Lunteren of Hoenderloo.

Neem contact op