Gebitsbehandelingen voor paarden 

Het is belangrijk om het gebit van uw paard jaarlijks te laten controleren op de aanwezigheid van haken. Wij van Dierenkliniek de Vijfsprong beschikken over de deskundigheid en de juiste apparatuur om een goede gebitsbehandeling uit te voeren, met de juiste sedatie. Dit kan problemen voorkomen bij het rijden, met voeropname, het aannemen van het bit en het maken van proppen.

Hoe verloopt het gebitsonderzoek?

Bij het gebitsonderzoek krijgt het paard een mondsperder in. Deze opent de mond, waarna we goed en veilig de hele mondholte kunnen bekijken en aftasten. De achterste kiezen vaak de grootste probleemveroorzakers! Na het aftasten van de mondholte, vijlen we de aanwezige haken van de kiezen af en kijken we of het dier weer een goede maalbeweging kan maken. Eventuele wolfskiezen of losse elementen trekken we zo nodig in overleg.


Voorkomen is beter dan genezen

Het is het beste om 1 keer per jaar langs te komen voor een controle. Daarom adviseren wij om de gebitscontrole gelijk met de jaarlijkse enting te laten plaatsvinden. Bij probleemgebitten is het verstandiger om het gebit 2 keer per jaar te laten controleren.

Wilt u meer weten, of maakt u graag direct een afspraak?

Neem contact op