Diverse operaties in Wekerom voor de gezondheid van uw paard

Bij bepaalde blessures en ziektes is een operatie nodig. Of simpelweg voor castratie. Dierenkliniek de Vijfsprong uit Wekerom voert deze deskundig voor u uit. De meeste operaties vinden bij ons plaats, maar sommige kunnen op locatie worden verricht.

Castratie

Voor de castratie van uw hengst kunt u een afspraak bij ons maken. U levert het paard bij ons af en wij zorgen voor de rest. Na een dag kunt u uw hengst weer bij ons ophalen. Wij voeren deze ingreep doorgaans staand uit, maar in sommige gevallen kiezen we voor liggend. Castratie kan ook aan huis worden uitgevoerd.


Waarom castratie?
De meeste paardeneigenaren kiezen voor castratie om hengstgedrag te voorkomen of verminderen. Bijten bijvoorbeeld. Of probleemgedrag met andere paarden. Meestal wordt de castratie uitgevoerd rond de leeftijd van 2 of 3 jaar. Vaak is de voorjaar het beste moment.

Andere chirurgische ingrepen

Naast castratie voeren we ook andere chirurgische ingrepen uit. Zo hechten wij ook wonden, verwijderen we kleine tumoren en voeren we caslick-operaties uit. Doorgaans doen we alleen ingrepen die bij het staande paard mogelijk zijn.

Wonden kunnen bij ons op de kliniek verzorgd worden, maar in overleg en afhankelijk van de wondgrootte is bij u thuis ook mogelijk. Indien er nog voldoende huid aanwezig is, en als het paard binnen 6 uur na verwonding bij een dierenarts is, proberen wij het altijd te hechten. Dit geeft normaal gesproken de snelste genezing. Bij verwonding aan de benen wordt er vervolgens verband omheen gedaan om de wond zo schoon mogelijk te houden.

Wist u dat we door laseren de wondgenezing kunnen versnellen?

Wilt u meer weten, of is er een spoedgeval?

Neem snel contact op